12 Ekim 2010 Salı

SSS 1

Sessizlik Senaryosu

Sahne 1

GECE - ODA İÇİ


(Tek göz bir oda. İçerisi neredeyse duman altı olmuştur. Kız, erkeğin karşısında eski bir kanepede oturmaktadır. Erkek odada bir tane bulunan pencereye sırtını dayamış vaziyette odanın içinde gözlerini gezdirmektedir.)

KIZ – Öp beni.

(Erkek kızın ne dediğini duymamıştır bile. Elindeki tütünden bir nefes çeker. Duman ağır bir şekilde odaya dağılır. Bu sırada bizde odanın içini tam olarak görmüş oluruz. Oda neredeyse boştur. Kızın oturduğu eski kanepenin solunda eski bir masa ve üzerinde yarıya kadar dolu bir şarap şisesi bulunmaktadır. Masanın hemen altında cildi ayrılmış onlarca kitap istiflenmiştir. Kız yavaşça ayağa kalkar ve erkeğin yanına gider. Erkek bakışlarını bir kez kızın yüzüne diktikten sonra istemsizce kıza yer açar. Kız aynı şekilde sırtını pencereye dayayıp erkeği omzundan öper.)

KIZ - Benim için ne kadar zor olduğunu biliyorsundur umarım.

(Kızın son söyledikleri ağzından zorla çıkmıştır.
İkisi de odada birini beklemektedir. Erkek bakışlarını masanın üzerine, duvara eğreti bir şekilde çivilenmiş saate çevirir. Saat on bire on vardır.)

ERKEK - Buna kendini hazırlamalıydın. Ne kadar zor olacağını zaten biliyordun.

(Kızın bakışları sinirlidir. Erkeğin yüzüne dikilmiştir. O sırada kapı çalar. Kapının zili çalışmamaktadır. Kapı eski bir kapı olduğundan her bir vuruşta çıtırdamaktadır. Kapı tam üç kere eşit aralıklarla çalındıktan sonra erkek kapıya doğru yönelir. O sırada tekrar kızı görürüz. Yavaş yavaş nefes almaya başlamıştır. Erkek kapı tutacağını eliyle sımsıkı kavrarken geriye doğru döner.)

ERKEK - Şans en son isteğin olmalı. Umalım kader bizi yanıltmasın.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

anlatım moderen fekat atmosfer biraz fransız klasikleri gibi. 'ekşi' bir üslup. ahval-i şeriat bulantılı olsa da... güzel işte.

partihayaleti dedi ki...

teşekkür ederim..